Kadonneet eläimet

 

Pääkaupunkiseudulla irti päässeet lemmikit tulee toimittaa löytöeläintaloon Viikissä. Sieltä voi myös tiedustella omaa kadonnutta lemmikkiään.

Kadonnut lemmikki kannattaa ilmoittaa pikaisesti Karkurit -verkkopalveluihin. Sieltä löytyy lisätietoja ja apua kadonneiden lemmikkien etsintään. Myös Etsijäkoiraliitosta saa apua kadonneen lemmikin etsintään.

Kaikki lemmikit kannattaa merkitä Turvasirulla, jonka avulla kadonnut lemmikki löytää kotiin nopeasti.

 
Lainattavat loukut

Pääkaupunkiseudun Eläinsuojeluyhdistykseltä on lainattavissa eläinloukkuja karanneiden tai heitteille jätettyjen eläinten kiinniottamiseen (kissat tai pienemmät eläimet).

Loukku lainataan kahdeksi viikoksi 50 euron panttimaksua vastaan. Lainaaja saa panttimaksun takaisin, kun loukku palautetaan yhdistykselle ehjänä ja puhdistettuna.

Lisätietoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen) tai päivystyssnumerostamme 045 135 9726 (iltaisin klo 18-21). Tekstiviesteihin emme valitettavasti voi vastata.

 

 

TIESITKÖ ETTÄ...

Eläinsuojelulain 15 § mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.